Super vervelend natuurlijk als jij thuis bent, de buren van huis en dat de hond, die alleen in huis zit, constant blaft. Een van de meest gehoorde ergernissen en het kan je relatie met de buren flink verpesten. Het probleem is vaak dat je buren dit helemaal niet weten. Hoe kunnen zij weten dat jij last hebt van de hond, wanneer ze er zelf niet zijn.

Laat me je een verhaal vertellen. Een klant van ons woonde in een rijtjeshuis, met een jonge pup. Nadat de pup gewend was begonnen zij iets te snel met de hond alleen thuis te laten, voor langere tijd. Ze dachten dat het wel kon en als ze thuis kwamen zat de pup nog netjes in de bench te kwispelen. Totdat op een dag de buurvrouw, waar ze verder weinig contact mee hadden, uit haar slof schoot over het geblaf van de hond. Volledig verrast hoorde ze dit aan, konden het niet geloven en gingen op hun beurt de confrontatie met de buurvrouw aan. Het werd er niet gezelliger op. Ze bedachten de hond eens te filmen, omdat ze nog een videocamera hadden liggen. Na de eerste dag gingen ze de video bekijken, het was zo’n 3 uur aan beeld, daarna was het bandje vol. In die drie uur blafte de hond een paar minuten nadat ze weg waren een aantal keer, maar niets schokkends. De volgende dag hetzelfde verhaal. Ze confronteerde de boze buurvrouw met het resultaat van de beelden en zei had daar haar weerwoord direct op. “Hij blaft en piept van ongeveer 15:00 tot 17:30 uur, iedere keer als jullie aan het werk zijn”, wist de buurvrouw te melden.

hond blaft midden in de nacht

Zover konden ze de opnames niet terugkijken, want na drie uur zat het bandje vol en dat was dan rond 13:00 uur. Ze dachten dat de buurvrouw zich aanstelde en geloofde niet dat de hond zo tekeer ging. Totdat ze de tip kregen om de HondenCamera te proberen. In de ochtend, rond 10:00 was er niemand meer thuis en bleef de hond alleen. Ze konden nu via de app bekijken en luisteren wat er gebeurde. De eerste uren lag de hond rustig te slapen, maar rond de middag werd het al iets onrustiger en tegen het eind van de middag ging de alleen gelaten pup helemaal los. Piepen en blaffen. Door de speaker in de camera konden ze iets zeggen, waardoor de hond schrok en uit zijn piep en blaf ritme ging. Het was daarna een paar minuten stil, maar daarna begon alles weer overnieuw. De buurvrouw had gelijk en het geluid was niet om aan te horen.

Om de hond gerust te stellen en de buurvrouw zijn zij toen zo’n 2 weken lang wat eerder uit werk gekomen, voordat de hond onrustig werd en dit hebben zij toen uitgebouwd, zodat de hond uiteindelijk de rust kon vinden om wat langer alleen te kunnen zijn. Daarnaast vonden zij het ook heel fijn om altijd even te kunnen checken hoe het thuis ging. Hond blij, buurvrouw blij en zelf blij, dat is de kracht van de HondenCamera.

Herken jij je in dit verhaal of ben jij die buurman of buurvrouw die last heeft van een hond in paniek, tip ze dan even deze website en we helpen graag het probleem op te lossen.

0