Zomer is een fantastische tijd voor zowel hond als baasje. Er is zo veel meer te doen dan in de winter en vaak is er net even wat meer tijd voor de trouwe viervoeter. Misschien ga je zelfs op vakantie en mag je harige vriendje mee. Toch hebben vooral honden met wat meer haar het lastig in een hete zomer.

Sommige hondenrassen komen oorspronkelijk uit gebieden die helemaal niet warm zijn en vooral zij kunnen snel oververhit raken. Zoals:
– Border collies
– Duitse herders
– Golden Retrievers
– Husky’s
– Malamutes
– Schapendoes
– Pomeranian’s
– Mastiffs
– Terriers
– Vele andere rassen

Nu het weer warmer wordt, hebben we een aantal tips voor je:

Hondentrimmer

Je zou denken dat hoe korter je hond geknipt is, hoe beter het is tegen warm weer, maar dat is niet zo. De vacht van een hond is als een soort natuurlijke isolatie voor het warme weer. Frisse lucht kan het lichaam nog wel bereiken, maar UV straling en ongedierte kunnen niet door de haren heen komen.

Heel veel water

De mond van een hond is de belangrijkste plek voor je viervoeter om zijn temperatuur te beheersen. Dat is waarom ze met hun bek open en tong buitenboord lopen als ze het warm krijgen. Als je gaat wandelen, zorg dan dat je water meeneemt in een draagbare fles of bak, zodat er gedronken kan worden. Blijft je hond alleen thuis, dan zijn een aantal ijsklontjes in de waterbak ook geen overbodige luxe.

Zwemmen

De zomer is de perfecte tijd om lekker te gaan zwemmen met je hond. Nu hoef je natuurlijk zelf niet per se het water in, maar laat je hond lekker zijn gang gaan. Het is verfrissend en koelt lekker af. Een natuurlijk water is prima, maar ook een zwembadje thuis of bijvoorbeeld een schelp (zandbak) is ideaal. Let wel op dat je de hond in schoon water en niet te lang laat zwemmen, besmet water of teveel water dat in de maag van de hond komt kan schadelijk zijn.

Kies je wandeltijden

Bedenk dat het in de middag het warmst zal zijn en probeer je wandelingen of speeltijd dan ook juist te beperken tot de vroege ochtend en/of late avond. Het is dan al wat afgekoeld en dat doet je hond veel goeds. Moet je toch ‘s middags op pad met je hond, probeer dan niet te lang stil te staan op asfalt, je hond brand hieraan snel zijn pootjes.

hond in zomer

Zorg voor schaduw

Een koele woning is fijn, maar als je hond toch graag buiten in de tuin is, zorg daar dan voor schaduw. Door bijvoorbeeld een parasol op te zetten en hieronder een lekker plekje te maken.

Koele snacks

Wie houd er niet van een ijsje op een warme dag? Honden houden er ook van een een gekoelde snack te bemachtigen. Hondenijsjes, ijsklonjtes of hondenkoekjes invriezen zorgt als snel voor het dalen van de temperatuur.

Mocht je alsnog bezorgd zijn om je hond alleen te laten tijdens hete dagen, dan heb je de Hondencamera nodig. De camera geeft je de mogelijkheid om je hond in de gaten te houden en te bekijken of hij of zij nog veilig is en of alles goed gaat. Ook voor je eigen geruststelling is dit erg fijn. Bekijk de verschillende versies in onze webshop.

0