Wanneer je wel eens in de dierenwinkel bent geweest om naar nieuwe speeltjes voor je pup of hond te kijken dan weet je waarschijnlijk wel wat het is; een snuffelmat. Het is een soort zacht deken met allerlei ‘sprieten’, waardoor je in het deken koekjes en snoepjes kunt verstoppen voor je hond. Je hond kan dan door te snuffelen tussen de sprieten de snoepjes vinden en kan daar dus lekker mee bezig zijn.

De snuffelmat is heel goed te gebruiken als je een puppy heeft. Een pup heeft namelijk afleiding nodig en iets om te doen. Zo niet, dan gaat hij/zij voorbeeld aan de bank kluiven, of erger. Een mat om lekker in te snuffelen is dus een heel goed tijdverdrijf en het zorgt er tegelijkertijd voor dat de hond zijn neus traint. Zijn of haar beloning vinden in een goede snuffelkleed is namelijk niet zomaar gedaan!

Je kunt natuurlijk een snuffelmat in de dierenwinkel, maar er zijn ook heel veel mensen die deze zelf maken (en/of online verkopen). We lopen de mogelijkheden even met je door.

1. Petrage

Op de website van Petrage vind je een heel assortiment aan snuffel/puzzelkleden. Er zijn al hele mooie gemaakt en in allerlei verschillende vormen en kleuren. Petrage geeft op de website heel goed weer dat het echt om hersenwerk voor je hond gaat, super tof!
Het mooie aan de website van Petrage is dat je de kleden ook kunt kopen! Je hebt hier zelf de keuze in voor de grootte en wat je er allemaal op wilt hebben, dus stuur zeker even een berichtje via de website als je geïnteresseerd bent.

2. IKBENIRISNIET

Maak zelf je snuffelkleed


Als je liever niet wilt kopen of als je gewoon heel creatief bent, dan kun je het best op de website van IKBENIRISNIET kijken. Hierop is een hele pagina te vinden over hoe je zelf een toffe snuffelmat kunt maken. Met een duidelijke uitleg is het prima te doen om met fleece je eigen kleed te maken. Hond Ollie is er in ieder geval heel blij mee!

3. The Dog Pen

Leer hoe je je eigen snuffelmat maakt!

Ook op de website van The Dog Pen kun je je lol op met het zelf maken van een mat om in te snuffelen. Met duidelijke instructies en foto’s leer je hoe je zelf iets moois kunt maken waar je hond nog vele malen plezier van kan hebben. Ook wordt hier een goed punt aangesneden: Mocht je hond last hebben van te snel eten, dan kun je door het voer in de snuffelmat te doen dit verhelpen. Je hond kan nu niet meer alles snel naar binnen werken en heeft mogelijk minder last van overgeven na het eten.

0