Net zoals bij mensen hebben honden ook zo hun problemen. De problemen van honden lopen vaak erg uiteen en zullen we hier niet allemaal bespreken. Mocht je op deze blogpost terecht gekomen zijn, dan is de kans groot dat jouw hond een mogelijk gedragsprobleem heeft en je op zoekt bent naar een oplossing.

Waar de honden camera vooral gebruikt wordt om je hond in de gaten te houden als je er niet bent, kan het ook een onderdeel van de oplossing voor gedragsproblemen zijn. Door middel van de opnamefunctie van de camera kun je simpel het gedrag van je hond terugkijken in verschillende situaties. Ons advies is om de beelden terug te kijken en goed te bestuderen wat er met de hond gebeurd waardoor de eventuele problemen naar voren komen.

Is er iets dat de hond doet besluiten om bijvoorbeeld de boel te slopen of de hele buurt ’s nachts wakker te maken met zijn of haar geblaf?

hond met gedragdsproblemen

Een voorbeeld

De baasjes van Bulldog Daisy kwamen altijd gespannen terug van een uitstapje als Daisy alleen in huis moest blijven. Het was meerdere keren gebeurd dat Daisy iets kapot gemaakt had dat niet de bedoeling was, de bank en kasten waren al eens het slachtoffer geweest en ook kranten en ander papier waren niet veilig. De baasjes hebben de honden camera gebruikt om te kijken waarom en wanneer Daisy aan het slopen ging en kwamen erachter dat dit pas gebeurde als ze meer dan 2 uur weg waren. Daisy ging zich blijkbaar vervelen tijdens het wachten op haar baasjes en zocht afleiding in het slopen. Na de beelden teruggekeken te hebben zijn de baasjes op zoek gegaan naar iets wat Daisy bezig kon houden terwijl zij weg waren, wat resulteerde in een Kong met bevroren yoghurt die zij Daisy gaven als ze het huis uit gingen. Hierdoor had Daisy een tijd lang afleiding en hield ze het langer vol om alleen te blijven zonder toezicht. Ook wisten de baasjes dat zij moesten werken aan het feit dat ze wel 2 uur alleen kon blijven, maar eigenlijk niet langer. Deze tijd is uit te bouwen door je hond te laten wennen aan steeds iets langere tijd alleen zijn.

 

Gebruik een honden gedragsspecialist

Wanneer je er zelf niet uitkomt waarom je hond doet wat hij/zij doet en waar jij problemen mee hebt dan kun je ook een gedragsspecialist inschakelen. Je kunt de opgenomen beelden van de honden camera makkelijk van de SD kaart afhalen om ze vervolgens bijvoorbeeld via www.wetransfer.com (tot 2GB) te versturen naar je gekozen specialist. Deze kenner kan dan het gedrag van de hond bestuderen en je hiermee helpen.

 

 

0