Het is voor veel honden de hemel op aarde, het strand. Het zachte zand is lekker om in te rennen en het water verkoelend na een lange speelsessie.
Toch zitten er wat haken en ogen aan honden op het strand, dus hierbij 3 tips als je met je hond naar het strand wilt.

1. Kijk of het strand geschikt is voor honden

Niet op alle stranden zijn honden welkom. Het kan ook zijn dat stranden in bepaalde periodes van het jaar gesloten zijn voor viervoeters. Meestal is dit in de zomer (van bijvoorbeeld 1 mei tot 1 oktober). Dit uiteraard om de badgasten niet van last te zijn. Als je in de verboden periodes wel het strand op gaat met je hond kun je als het tegenzit een boete krijgen van € 100,- tot wel € 250,-.

Naast het feit dat het soms verboden is, kan het ook zo zijn dat een strand niet echt hond vriendelijk is. Het kan zijn omdat er altijd veel troep ligt, die je hond mogelijk binnen kan krijgen of dat er bijvoorbeeld een fietspad dwars over het strand loopt. Hier kan je hond moeilijk rekening mee houden, maar een botsing met een fietser kan ernstige gevolgen voor je hond en de fietser hebben.

2. Is het water wel veilig?

Bekijk van te voren of er geen problemen gemeld zijn met de water kwaliteit. Vaak meld de gemeente of er problemen zijn met bijvoorbeeld blauwalg in het water. Dit is zeer schadelijk voor voor je hond, omdat hij/zij tijdens het zwemmen regelmatig water binnen krijgt. Ook hier kan je hond niets aan doen, dus neem zelf het risico weg door je hond niet in vervuild water te laten zwemmen

3. Spelen met andere honden

Voor veel honden is het strand het hoogtepunt van de dag, niet per se omdat het het strand is, maar omdat er vaak genoeg speelmaatjes rondlopen. Laat je hond dus lekker met de andere spelen als dit goed gaat. Wanneer je hond minder goed is met andere honden dan kun je ook prima naar het strand. Let er wel op dat je naar een groter en uitgestrekter strand gaat, waar je lekker zelf met je hond kunt spelen of waar hij in alle rust kan rondlopen.

Kom je na een lekker weekend op het strand weer thuis en moet er weer gewerkt worden? Houd dan je hond in de gaten met de Hondencamera

0